Om Piccola Home

Det var under en resa till Sorrento under hösten 2019 som det svensk-italienska paret Lisa Wester och Biagio De Francesco fick idén att starta Piccola Home. Paret hyser ett gemensamt intresse för design och inredning. Namnet Piccola Home betyder direktöversatt "Det lilla hemmet", och "Piccola" är även Biagios smeknamn på Lisa. Piccola Home lanserades våren 2020 precis när den första covidvågen drog över världen. Många längtade till Italien och Piccola Homes slogan, A touch of Italy in Sweden, tilltalade många. Piccola Home erbjöd från start kollektionerna Amalfi och Sorrento Limone som utökades med den eleganta kollektionen Limone Bianco under sommaren 2020. Under 2021 lanserade Piccola Home kollektionerna Ischia, Capri och Positano och t2022 den nya kollektionen Ravello. Piccola Home är ofta i dialog med sina kunder och produktutvecklar ofta befintliga kollektioner med nya produktnyheter varumärkets övriga kollektioner. Samtliga av Piccola Homes kollektioner är handgjorda och handmålade och de tillverkas på den vackra Amalfikusten i södra Italien. Piccola Home finns idag hos flera återförsäljare, bland annat NK, H10 samt inom kort i utvalda Åhlénsbutiker samt online hos Åhléns. Piccola Home erbjuder även försäljning via sin webshop piccolahome.se där produkter tillverkas på beställning. 


Om Piccola Homes kollektioner:

Amalfi Collection – Amalfi Collection är den första kollektionen som introducerades av Piccola Home. Kollektionen har ett klassiskt mönster som figurerar runt om på Amalfikusten. Keramiken är flerfärgad med handmålade havsdjur som delfiner, bläckfiskar, sjöhästar och fiskar. Kollektionen kan med fördel mixas i olika färger. I kollektionen finns förutom mattallrikar och assietter även salt & pepparkar, äggkoppar, espressokoppar, stora och små uppläggningsfat, salladsskålar, limoncelloglas samt kaffe- och espresskoppar. Priser från 199 kr.

Positano CollectionPositano collection kommer i två olika färger på vit botten med ett mörkrött- och ett mörkblått elegant handmålat mönster. I kollektionen finns stora tekoppar samt mattallrikar, djupa tallrikar och assietter. Under våren 2022 lanserades även ett stort uppläggningsfat samt flera olika storlekar på skålar. Priser från 239 kr.

Sorrento Limone – Sorrento Limone var den första kollektionen att uppmärksammas av flera stora influencers och blev Piccola Homes mest sålda kollektion både 2020 och 2021. På en turkos botten är vackra citroner handmålade, finns även med gul botten. Till 2021 utvecklades kollektionen med ett stort uppläggningsfat samt en stor salladsskål.  Pris från 349 kr.

Limone Bianco – Limone Bianco är en elegant kollektion med vit botten och handmålade gula citroner med en smal gul kant runt tallriken. I kollektionen finns även äggkoppar, koppar, skålar i olika former och större salladsskålar samt uppläggningsfat. Till sommaren 2021 lanserades ovala mattallrikar och till våren 2022 även en smörbytta och tekanna. Priser från 199 kr.

Capri Collection – Capri Coral Collection är inspirerad av de lyxiga strandrestaurangerna på den eleganta ön Capri utanför Amalfikusten. På en vit botten är ett mönster av röd korall handmålat och tallrikarna har även en röd kant. Till sommaren 2022 lanserade Piccola Home ytterligare en färg i Capri Coral, med ett turkosblått handmålat korallmönster på vit botten. Priser från 349 kr.

Ravello – Till våren 2022 lanserade Piccola Home den nya kollektionen Ravello, en retroinspirerad kollektion med lantlig touch i ljusa pasteller i grönt, rosa och blått. I kollektionen finns mattallrik, djup tallrik och mattallrik med pris från 349 kr och är handmålad och handtillverkad på Amalfikusten i Italien.

Ischia Collection – Kollektionen Ischia togs fram till våren 2021 har en  terrakottafärgad ram med ett vitt mönster, en väldigt elegant och välarbetad modell. Till våren 2022 lanserades ytterligare en färg i kollektionen, elektrisk blå. I kollektionen finns assiett, djup tallrik och mattallrik med pris från 499 kr.